2012/09/09

Roladki z Kurczaka nadziewane boczkiem, pieczarkami i serem

Roladki z kurczaka w kruchej panierce, z pysznym  nadzieniem z podsmażonego boczku, pieczarek i sera żółtego.
Nic trudnego, a nadzienie może być każde według własnego uznania.







Składniki:

  • 2 średniej wielkośći piersi z kurczaka
  • bułka tarta
  • 8 pieczarek
  • 100g sera żółtego
  • 100g boczku
  • sól i pieprz do smaku
  •  

Piersi z kurczaka nacinać wzdłuż, tak by powstały cienki plaster.  Z jednej piersi możemy uzyskać 2 plastry w zależności od wielkości piersi. Każdy plaster delikatnie ubić tłuczkiem (ja ubijam delikatnie dlatego nawet  nie ubijam piersi z kurczaka przez folie spożywczą, dzięki czemu pierś z kurczaka się nie rozwala).

Każdą pierś z kurczaka delikatnie doprawić solą i pieprzem z każdej strony.

Przygotować farsz. Boczek pokroić na cienkie plastry a następnie kostkę. Podsmażyć na patelni do zarumienienia a następnie ostudzić. Pieczarki umyć pokroić w kostkę, podsmażyć z niewielką ilością oleju, doprawić delikatnie solą i pieprzem. Ostudzić.






Smacznego!!! :)

1 komentarz:

Dziękuję za konstruktywne komentarze....dzięki nim również się doskonale;) Pozdrawiam serdecznie i dziękuję;)

link

Related Posts with Thumbnails